Акценти
Начало / Култура / Етиопската принцеса Аида оживява на сцена в Историческия музей

Етиопската принцеса Аида оживява на сцена в Историческия музей

Опера под звездите ще изнесат Русенската опера и хор „Гена Димитрова” на 21 юни от 20.30 часа в парка на Регионалния исторически музей в Плевен. Те ще представят една от най-популярните опери на Джузепе Верди – „Аида”.

Главните роли в оперния спектакъл са поверени на солисти от чужбина. Аида ще се изпълнява от Лусине Даниелян (Армения), Радамес ще е Джейсън Паповиц (САЩ), Амонасро – Марян Йованоски (Македония). В останалите роли са Петя Цонева – Амнерис, Пламен Бейков – Рамфис, Стоян Стоянджов – фараон.

Режисьор на спектакъла е Огнян Драганов, а хореографията на балета е дело на Мариана Захариева и Йордан Кръстев. Диригент – Ивайло Кринчев.

В парка на музея ще бъдат подредени 400 седящи места. Билети вече се продават пред главния вход на Драматичния театър от 10 до 12 ч и от 16 до 19 ч. В деня на спектакъла билети ще се продават пред входа на Историческия музей. Цените са 8 лв., за ученици и пенсионери – 6 лв., а за правостоящи цената на билета е 5 лв. Организаторите на спектакъла са предвидили възможност представлението на операта да бъде в Драматичния театър при лошо време.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...