Акценти
Начало / Икономика / Енергийният омбудсман на ЧЕЗ ще се срещне с плевенчани

Енергийният омбудсман на ЧЕЗ ще се срещне с плевенчани

Първият енергиен омбудсман на ЧЕЗ в България – Радослав Димитров, ще се срещне с клиенти на компанията в Плевен в петък, 12 април. Срещата ще се състои от 13.00 до 15.00 часа в Центъра за обслужване на клиенти на ЧЕЗ на ул. „Дойран“ № 73. Желаещите да се срещнат лично с енергийния омбудсман трябва да се запишат в предварителен списък, който ще бъде на разположение в клиентския център в града от сутринта в деня на отворените врати.

„Създадохме институцията Енергиен омбудсман като част от дългосрочната стратегия на ЧЕЗ за подобряване на обслужването в Западна България. Това ще бъде петата ми, поредна среща с клиенти на компанията. Личното ми впечатление е, че срещите безспорно са надежден и ефективен инструмент за постигането на по-голяма прозрачност в отношенията ни с потребителите“, каза Радослав Димитров.

Той се ангажира да проверява всеки казус, в който клиенти на ЧЕЗ са останали недоволни от решенията, взети от компаниите на ЧЕЗ в България – „ЧЕЗ Електро България” АД и „ЧЕЗ Разпределение България” АД. Той ще взима своите решения независимо, като отчита аргументите на потребителите от една страна и на дружествата на ЧЕЗ от друга. Негово основно задължение е да спазва позиция на неутралитет във всеки конкретен казус.

До момента енергийният омбудсман се срещна с клиенти на компанията в София, Благоевград, Враца и Перник. Навсякъде той инициира открит диалог с тях и изслуша внимателно съветите им за подобряване на обслужването. Срещите с клиенти на дружеството в Западна България продължават, като датата за всеки предстоящ град от инициативата ще бъде предварително оповестявана от ЧЕЗ.

Клиентите на компанията могат да подават своите сигнали и да отправят предложения към омбудсмана на тел. 02/ 895 8450, факс 02/ 895 9770, на електронна поща [email protected] или чрез писмо на адрес гр. София 1000, ул. „Г. С. Раковски“ № 140. Резултатите от разгледаните случаи ще бъдат оповестени в срок до 30 дни след подаване на сигналите към омбудсмана.

Становището му ще бъде задължително за всички компании от групата на ЧЕЗ. Той, обаче, няма да разглежда случаи, които са отнесени до по-висшестоящи органи като Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, съда, Националния омбудсман или Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...