Акценти
Начало / Общество / Единна охрана ще пази от ромски набези жителите на селата Коиловци, Мечка и Бръшляница

Единна охрана ще пази от ромски набези жителите на селата Коиловци, Мечка и Бръшляница

 koil

Единна охрана ще пази през 2014 г. жителите на селата Коиловци, Мечка и Бръшляница от ромски посегателства. Това обяви по Нова телевизия кметът на Коиловци Красимир Иванов. Идеята за общата частна охранителна фирма за трите селища е негова и е мотивирана от факта, че по този начин екипите й ще могат да си взаимодействат. Иванов посочи, че местните с ирония наричат трите селища Бермудския триъгълник, тъй като набезите и безчинствата на ромите там са безброй. „Аз съм кмет на Коиловци от 13 години и отдавна спрях да водя статистика какъв е броят на престъпленията за това време”, обяви кметът. Той посочи, че жители на селото, станали жертви на кражби, изтезания и гаври, в последствие са получавали инсулт, инфаркт, развивали са диабет и др. заболявания, а някои от тях са загивали.

В момента в селището няма охрана, тъй като бюджетът на Община Плевен още не е приет и не са ясни средствата за охранителна дейност, който може да си позволи кметство Коиловци.

Във връзка с многобройните неразкрити престъпления шефът на полицията в Плевен Йордан Каменов коментира, че „полицията не е многоръкият Шива”. Той добави, че се работи интензивно по престъпленията и резултатите идват. Освен това е засилено полицейското присъствие в региона.

В Коиловци почти няма дом, който да не е обиран поне веднъж, а обитателите му да не са ставали жертви на физическо и психическо насилие.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...