Акценти
Начало / Образование / Европейско изложение за образование в чужбина ще се проведе в Плевен

Европейско изложение за образование в чужбина ще се проведе в Плевен

Образование

17-то поред европейско изложение „Отворени врати за образование в чужбина” ще се проведе на 29 септември, неделя, от 14 до 18 часа в хотел „Ростов” в Плевен, информират организаторите. Изложението ще представи кандидатстудентската кампания през 2014-2015 г. в университетите зад граница. То е един от най-големите образователни форуми в страната, който дава актуална информация за новостите в света на висшето образование, възможностите за обучение в Европа и САЩ, изискванията към кандидатите, условията за живот и разходите, които може да очаква всеки бъдещ студент и неговото семейство.

На изложението ще присъстват представители на чуждестранни университети, които лично ще интервюират желаещите да учат в чужбина и ще им дадат точна оценка още на място. Предвидена е и среща с един от директорите на втория най-добър университет с практическа насоченост в Холандия, както и с представители на най-търсения универитет за компютърен дизайн и изкуства и технологии от «Ниската земя». Те ще обяснят защо информационните технологии заемат челно място в списъка на най-търсените дисциплини и кои са специалностите на бъдещето в тази сфера.

Акцентът на изложението е кариерната ориентация на младите хора и изборът на специалност и професия спрямо потенциала на всеки. Всички бъдещи студенти ще имат възможност да проверят своя кариерен профил чрез специално изработен тест, който за първи път се използва в България. Освен това ще могат да се запишат за участие в различните семинари, посветени на разнообразни теми, свързани с възможностите за обучение в България и Чужбина.

Два от най-актуалните турски университети ще представят  възможностите, които тази страна предлага на българските младежи.

По традиция в България ще гостува и представител на най-прогресивния швейцарски университет в областта на туризма, както и такъв от едно от водещите бизнес училища в Европа. Организаторите са се погрижили всеки да може да намери нужната за него информация, като са се съобразили с най-търсентие от младите хора дестинации – Великобритания, Германия, Австрия, Франция, Белгия и Скандинавия. Всеки посетител ще разбере кои са най-търсените програми за кандидатстудентска кампаняи 2013-2014, какви са били резултатите на приетите и какво очаква новите кандидати.

Организаторите предвиждат много богата програма от семинари за различни възрасти и заинтересувани групи. В рамките на Изложението освен традиционните консултантски маси за образование в чужбина, където всеки може да направи лична консултация по интересуващите го въпроси, за първа година се организира и Образователна лаборатория за обсъждане на възможностите за образование в България и Чужбина между 8 и 12 клас, което ще бъде потребно на много по-голяма аудитория, а и ще даде възможност на посетителите отрано да се подготвят за предстоящото им кандидатстване.

Изложението вече се реализира успешно в четири града на страната, като стартира от София.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...