Акценти
Начало / Последни новини / Ева Русева с две осми места при жените от Държавното по ускорен шах и блиц

Ева Русева с две осми места при жените от Държавното по ускорен шах и блиц

Петима състезатели от СКШ „Спартак Плевен XXI“ взеха участие в състезания от спортния календар на 1 и 2 декември.С най-голям интерес се очакваше представянето и на Държавното Първенство по ускорен шах и блиц,което се състоя в Дупница.То се състоя в 9 кръга по „Швейцарска Система“.Отлично се представи Мартин Дяков, който  макар със сравнително заден стартов номер,се бори през цялото време за медалите ,като в крайното класиране с 6,5 точки от 9 възможни се нареди на 4-то място при мъжете. Европейската вицешампионка на ЕС за девойки Ева Русева направи своя дебют при жените като се класира на 8-мо място. Владимир Върбанов също дебютира при мъжете и се класира на 20-то място с 4,5 точки.

При ускорения шах Ева Русева отново се класира   8-ма  при жените, а Мартин Дяков и Владимир Върбанов са в средата на класирането при мъжете.

  Представянето на плевенските състезатели е отлично. Класирането на Мартин Дяков е като „приятна изненада“ на първенството. Ева Русева, която е само на 13 години, вече има две осми места при жените в България. Капитана на юношеския отбор Владимир Върбанов пък натрупа ценен опит при мъжете, класирайки се по средата на класирането и в двете дисциплини.

 По същото време в Пловдив се проведе Националната купа „Криле на интелекта“ до 10 години.В него взеха участие Александър Георгиев и Божидор Петров, които постигнаха съответно 3,5 и 2 точки от 6 възможни.

 Следващото състезание в което ще вземат участие плевенските шахматисти е детски турнир за „Купата на МОЛ Велико Търново“.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...