Акценти
Начало / Последни новини / Ева Русева и Катрин Нинова от СКШ“Спартак Плевен XXI“ с Купа на България „Търновско царство“

Ева Русева и Катрин Нинова от СКШ“Спартак Плевен XXI“ с Купа на България „Търновско царство“

Отлично се представиха състезателите на СКШ „Спартак Плевен XXI“ – Ева Русева и Катрин Нинова, в провелия се от 2 до 5 март във Велико Търново  турнир за Купата на България „Търновско царство“ по класически шах. Двете момичета се състезаваха в Турнир Б за състезатели до 12 и до 14 години.

Ева Русева  отново спази традицията да не завършва турнир без медал. Тя игра в групата до 14 години, като към трите си бронзови медала от началото на годината от турнири във страната тя прибави още един, но този път златен. Нейната съотборничка Катрин Нинова не остана по-назад и стори същото, но при момичетата до 12 години.

Пореден висок резултат постигна и Александър Георгиев, който в групата до 10 години с 5 точки от 7 възможни раздели 3-то-7-мо място, но по допълнителни показатели остана шести.

Плевенските състезателки потвърдиха отличната си форма и в проведения  блиц турнир, в който Катрин Нинова спечели убедително златния медал до 12 години, а Ева Русева  спечели сребърен медал до 14 години. В турнирите взе участие и Теодор Тодоров. За него това бе втори турнир като състезател и в блица той се класира десети в групата до 12 години, като в един от кръговете успя да постигне победа срещу един от най-перспективните български състезатели Данаил Попзафиров(София).

Следващият турнир за плевенските състезатели ще бъде на 16 и 17 март, когато клубът организира открит турнир хотел „Ростов”.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...