Акценти
Начало / Крими / Дядо пострада при опит да гаси пожар в къщата си

Дядо пострада при опит да гаси пожар в къщата си

80-годишен мъж леко пострада при опит да потуши пламналия пожар в дома му в село Гривица. За пожара е съобщено в 19:59 вчера. Незабавно са изпратени два специализирани автомобила и екипи за локализиране на огъня. Огънят обаче бързо се разпрострял и до пристигането на екипите обхванал целия първи етаж на къщата. Унищожено е домашното имущество.

В 20:40 часа пожарът е потушен, съобщават от полицията. При огледа  е установено, че причина за пожара е неизправен телевизор. 80-годишният обитател на дома  за щастие се разминал с леки наранявания в опита да гаси пламъците и няма опасност за живота му.

Също на 9 август в 19:45 часа пожар е вилнял в селскостопанска постройка в Червен бряг. До пристигането на спасителите са изгорели 150 кв.м. от покривната конструкция, 8 куб.м. дърва за огрев и домашно имущество. Три пожарни автомобила и екипи от районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението” са се борили с пламъците.

През изминалото денонощие огнеборците и спасителите от Плевенската пожарна безопасност и защита на населението са участвали в 15 произшествия, възникнали в сухи треви и нискостеблена растителност в землищата на  Плевен, Тръстеник, Белене, Никопол, Гостиля, Козар Белене, Горник, Брестовец и Горна Митрополия. В ликвидирането на пожарите са участвали и гасачески групи от село Рупци.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...