Акценти
Начало / Любопитно / Дядо Коледа пристигна в Плевен на…. мотор

Дядо Коледа пристигна в Плевен на…. мотор

Дядо Коледа

Тази година Дядо Коледа явно е обладан от рокерска страст, защото в Плевен той пристигна на мотор. И то не само един, а цели трима дядовци /е,не съвсем/ в червени дрехи обикаляха на мотори плевенските улици и поздравяваха с клаксони и мощен рев минувачите.

А според световните агенции вчера в 08:30 часа българско време Дядо Коледа е тръгнал да обикаля по света, за да раздава подаръци на послушните деца. Дългото му пътуване започва от далечни територии в Тихия океан.

Сред първите спирки са островните държави Кирибати и Нова Зеландия, където Коледа  настъпва първо. За да посети всички деца, впрягът на Дядо Коледа ще трябва да се движи с близо 1000 километра в секунда, което е около 3000 пъти повече от скоростта на звука.

Междувременно Дядо Коледа  получи официално разрешение да влезе на американска територия с елените си, които бяха обявени за здрави от министъра на земеделието, който също обича да се забавлява по празниците, съобщи АФП, цитиран от БТА.

„Разрешение за влизане и излизане от територията е издадено на „Г-н Д. Коледа  от Северния полюс“ от 18 ч. на 24 декември до 6 ч. на 25 декември“ – обяви американското министерство за земеделието в официално комюнике, в което уверява, че „иска да направи всичко по силите си, за да помогне“ на Дядо Коледа.

Дядо Коледа

Прочетете също:

Ден на дъвката е днес

На 23 септември през 1848 г. американецът Джон Къртис произвежда в дома си бонбон от ...

2 коментари

  1. Mila propusnala si da zasneme6 o6te mnogo ot djudjetata na motori.

  2. Дядо Коледовците в Плевен бяха много повече от 3-ма.Това е традиция за нашия град от няколко години и смятам,че е много добра при това.Те не излизат просто за да се повозят или за самата простотия,а те излизат за да вдъхнат коледно настроение,да помахат на децата и да покажат,че рокерското общество в България е едно от най-сплотените.С очите си ги видях,а повечето и познавам лично и смея да кажа,че те не бяха мотористи нито рокери и те не караха за собствено удоволствие,а по-скоро бяха излезли на бавен коледен парад.Един много приятен и вдъхващ усмивки парад…