Акценти
Начало / Общество / Дълга, дълга опашка за „Книги за смет” в Плевен

Дълга, дълга опашка за „Книги за смет” в Плевен

Хиляди плевенчани се наредиха от сутринта на дълга опашка, за да предадат събраните пластмасови отпадъци, срещу които ще получат книги. Те чакаха търпеливо да разменят килограм пластмасов отпадък за книга. На опашката се забелязваха хора от всякаква възраст и с всякакво количество събрани отпадъци. Въпреки дългото чакане – поне час, всички си тръгваха доволни от направената сделка.

Биляна и Цвети успяха да си вземат шест желани книги срещу предадени 6 кг пластмасови отпадъци. Събирали са ги от началото на месец март. Чакахме близо час, но си струваше, споделиха двете жени. Те похвалиха перфектната организация.

010книги за смет

Подготвени сме и никой няма да си тръгне без книга, гарантира Симеон Василев, представител на организаторите от „Кредо Боно”. Той сподели, че не е изненадан от големия интерес и огромната опашка. Миналата година в Плевен беше същата ситуация, с усмивка си пропимня той. Тази година кампанията предлага няколко нови заглавия, отпечатани специално за целта – „Макс и Мориц”, „Тайната градина” и „Война на световете”. Много бързо свършва „Малкият принц”, голям е интересът и към книгите със зодии, е наблюдението на организаторите.

013книги за смет

Кампанията „Книги за смет” се провежда за четвърта поредна година в няколко града на страната. Тя  започна на 16 април в София и ще се развие поетапно в различните градове до края на месец май. Миналата година кампанията събра и преработи над 14 тона пластмасови отпадъци, а в замяна раздаде над 11 хиляди книги на участниците.

019книги за смет

007книги за смет

014кем

015книги за смет

 

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...