Акценти
Начало / Спорт / До 7 декември с анкета избират „Спортист на годината” на Плевен

До 7 декември с анкета избират „Спортист на годината” на Плевен

За поредна година Община Плевен провежда анкета за избор на най-добър спортист на годината. В анкетата участват кметът проф. Димитър Стойков и областният управител Иван Новкиришки, членове на Общинския съвет, спортни експерти и специалисти в РИО и Общината, директорът на Спортното училище и на Ученическата спортна школа, представители на всички спортни клубове. Право на глас имат и всички представители на медиите, отразяващи спортните събития на Плевен.

Номинирани за най-добър спортист на 2012 г. на Община Плевен са спортисти от спортни клубове на Община Плевен, завоювали призови места през тази година в Олимпиада, Световни, Европейски, Балкански или Държавни първенства, печелили купи за мъже, жени, младежи, юноши и девойки старша възраст. В анкетата са включени също перспективни млади състезатели, отбори и треньори.

В категорията „Най-добър състезател на 2012 г.” са номинирани 28 спортисти, а 18 ще се конкурират за „Най-перспективен млад състезател”. В категорията „Треньор на 2012 г.” номинациите са 14. Между шест отбора ще бъде определен носителят на тазгодишната титла „Отбор на годината”.

Носителите на званието най-добър спортист, треньор и отбор на годината ще бъдат обявени на церемония, която ще се проведе на 17 декември, понеделник от 17 часа в зала „Катя Попова”.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...