Акценти
Начало / Здравеопазване / До края на следващата година закриват Медицински център за рехабилитация и спортна медицина I – Плевен

До края на следващата година закриват Медицински център за рехабилитация и спортна медицина I – Плевен

С 30 гласа „за” съветниците приеха предложението да бъде прекратена дейността и да се пристъпи към ликвидация на „ Медицински център за рехабилитация и спортна медицина I – Плевен “ ЕООД. Причината са лошите икономически резултати, които са видни от  представените финансови отчети. Въпреки усилията на ръководството, поради недостига на материални и финансови ресурси за развитие и ниската конкурентоспособност, не може да се очаква подобряване на икономическите резултати, се казва в предложението.

В Медицинския център в момента работят 10 лица, от които четири на трудов договор. В хода на дебатите беше изразено категорично становище, че като добри специалисти те ще могат бързо  да се устроят на ново работно място.

След кратък дебат съветниците решиха да дбъде прекратена дейността на Медицинския център и да бъде обявена процедура за ликвидацията му. Срокът за извършване на ликвидацията е до 31 декември 2018г. За ликвидатор беше избран досегашният  управител на Медицинския център – д-р Данаил Стойчев, след като беше освободен от заеманата длъжност. С решението си съветниците определиха и възнаграждението на ликвидатора – две минимални работни заплати. Задълженията на Дружеството и разходите по ликвидацията ще са за сметка на бюджета на Община Плевен.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...