Акценти
Начало / Общество / До края на април се подава декларация за дължими данъци за първото тримесичие

До края на април се подава декларация за дължими данъци за първото тримесичие

декларация НАП

Всяко предприятие или самоосигуряващо се лице, което изплаща на физически лица доходи извън тези по трудов договор и е задължено да удържа данък, трябва да подаде декларация за дължими данъци. Това напомнят от местния клон на НАП. Декларацията – по чл. 55, ал. 1 от ЗДДФЛ и по чл. 201, ал. 1 от ЗКПО за дължими данъци (образец 4001), се подава в сроковете за внасяне на дължимите данъци. Тя се подава и от фирми, и самоосигуряващи се лица, които плащат на физически лица доходи по извънтрудови правоотношения или от наем и са длъжни да удържат авансов данък върху тези доходи. Дължимите авансови данъци се декларират в НАП до края на месеца, следващ тримесечието, през което е изплатен доходът, като за доходи, изплатени през четвъртото тримесечие на годината авансов данък не се дължи и съответно не се декларира. Това означава, че до края на април трябва да бъде подадена декларацията.

Декларациите може да подадете по пощата с обратна разписка, на място в някои пощенски станции или лично в офиса на НАП Плевен на адрес: ул.Дойран № 43 от 9.00 ч. до 17.30 часа.

Повече информация за декларирането и плащането на данъци и осигуровки има на сайта на НАП www.nap.bg. Телефонни консултации се правят на цената на градски разговор или според тарифния план в Кол центъра на приходната агенция на номер 0700 18 700, както и на телефон 064 898 336 в офис Плевен.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...