Акценти
Начало / Здравеопазване / Доцент и трима професори кандидати за Ректор на Медицинския

Доцент и трима професори кандидати за Ректор на Медицинския

Четирима претенденти за ректор kа Медицинския университет в Плевен са представили документи в Комисията по кандидатурите, която днес се произнесе, че няма установени пропуски и нарушения и четиримата кандидати се допускат до предизборната кампания. Всеки от четиримата кандидати е представил заявление, автобиография и мандатна програма за развитието на университета  за периода 07.02.2013 – 07.02.2017, обясни председателят на комисията доц. д-р Петко Лисаев.

Трима от кандидатите бяха отдавна известни. Това са проф. д-р Анжелика Велкова, доц. д-р Димитър Господинов и проф. д-р Славчо Томов. Новото име е проф. д-р Васил Тодоров.  Трима от кандидатите са част от Академичното ръководство, чийто мандат изтича на 7 февруари – проф. Велкова като зам.-ректор по Европейска интеграция и международно сътрудничество и двама декани на факултети от структурата на университета – доц. Господинов на Факултет „Медицина” и проф. Томов на Факултет „Здравни грижи”. Четвъртият кандидат – проф. Васил Тодоров, е ръководител на катедра  „Нефрология, хематология и гастроентерология” към медицинския факултет на университета.

От днес мандатните програми на кандидатите, представящи тяхната визия за развитието на висшето училище, са изложени на публично място във фоайето на Ректората и са качени на интернет страницата на университета. На сайта на университета  е качена и заповедта на председателя на Общото събрание за неговото свикване и дневен ред на провеждането му, както и утвърден списъчен състав на представителите на академичната общност – участници с право на глас в предстоящите избори.

Общото отчетно-изборно събрание  ще се проведе на 7 февруари в Ректората. Освен ректор ще бъдат избрани нов Академичен съвет и Контролен съвет.

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...