Акценти
Начало / Крими / Досъдебно производство за стрелба по куче в Одърне

Досъдебно производство за стрелба по куче в Одърне

Куче е простреляно пред очите на младеж вчера по обяд в село Одърне. За инцидента ни съобщи роднина на момчето. По неговите думи около обяд родителите му заедно с племенника и племенницата му, които живеят в Ловеч,  си тръгват с колата от къщата в Одърне. Когато отварят вратата, за да изкарат автомобила, кучето излиза на улицата и момчето тръгва да го прибере обратно. В този момент се чува изстрел и кучето умира пред очите на момчето, което е само на 2-3 метра от животното.

От пресцентъра на МВР – Плевен потвърдиха инцидента. Сигналът за намерено умъртвено куче е постъпил на 22 април, неделя. На място незабавно е изпратен полицейки екип. Изяснено е, че около 12.30 часа на ул. „Цв. Спасов” в Одърне неизвестен е  прострелял и умъртвил гръбначно животно. Извършен е оглед на местопрестопроизшествието. Иззета е една гилза като веществено доказателство. По случая е уведомен дежурен прокурор, образувано е досъдебно производство.

Според изпратения ни сигнал,  предполагаемият стрелец живее в отсрещната къща, а изстреляният куршум е преминал през тялото на животното и е рикоширал в стената. „Можеше да се случи нещо по-страшно и да Ви изпратя по съвсем друга причина този мейл. Това е недопустимо да се случва и трябва да се даде гласност на случая. Не може да се стреля по улиците все едно сме в дивия запад”, пише Д. Костов, изпратил ни сигнала за инцидента.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...