Акценти
Начало / На фокус / Достойно представяне на ученици от НУИ „П.Пипков” в национален конкурс за пианисти във Варна

Достойно представяне на ученици от НУИ „П.Пипков” в национален конкурс за пианисти във Варна

Ученици от класа по пиано на Антоанета Воденичарова в НУИ „Панайот Пипков” – Плевен се представиха достойно в петото издание на Националния конкурс за пианисти на името на видната педагожка от град Варна Мила Михайлова. Конкурсът се проведе от 29 до 31 октомври в град Варна. Организатори са Сдружение „Училищно настоятелство при Национално училище по изкуствата „Добри Христов“, Национално училище по изкуствата „Добри Христов“ – Варна, Фондация „Мила Михайлова“ и Френски институт в България, със съдействието на Община Варна.

%d0%b1%d0%be%d1%80%d0%b8%d0%bb-%d0%bc%d0%b0%d1%80%d0%ba%d0%be%d0%b2

В групата до 12 години Борил Марков спечели Първа награда. Славчо Тодоров е с Втора награда в групата до 15 г., а Калин Иванов е с Трета награда в групата до 19 г. и с присъдена стипендия от Министерството на културата за даровити деца.

%d0%ba%d0%b0%d0%bb%d0%b8%d0%bd-%d0%b8%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%be%d0%b2

Тяхната преподавателка Антоанета Воденичарова е била член на журито, председателствано от проф. Стела Димитрова – Майсторова от НМА “ Панчо Владигеров “ София.

По-рано през месец октомври друга ученичка на Воденичарова – 10-годишната Сияна Михова, спечели Трета награда на Международния конкурс „Класика и съвременност “ в Стара Загора.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...