Акценти
Начало / Здравеопазване / Допълват програмите за развитие на ДКЦ ІІ и ДКЦ ІІІ

Допълват програмите за развитие на ДКЦ ІІ и ДКЦ ІІІ

Да бъдат допълнени програмите за развитие за 2016 година на два от диагностично-консултативните центрове в Плевен – ДКЦ ІІ и ДКЦ ІІІ, реши Общинският съвет.

Бизнес-програмата и на двете ДКЦ-та бяха утвърдени от Общинския съвет в заседание на 25 февруари тази година, припомни днес пред медиите Председателят на Общинския съвет Мартин Митев. Той информира, че  поради възникнала спешна необходимост на провелата се на 30 юни сесия управителят на ДКЦ ІІ д-р Мариана Лазарова е внесла искане за допълване на програмата на повереното й дружество, като се закупи медицинско оборудване – апарат за изработване на елекролити. Старият се нуждае от ремонт на стойност 4800 лв., а цената на нов е 6000 лв. , обясни Мартин Митев.

За ДКЦ ІІІ управителят му д-р Красимир Тодоров е предложил програмата да се допълни с инвестиционен разход, като се закупи автоматичен рефрактометър на стойност 11 000 лв. Инвестицията за закупуване на апаратурите и за двете дружества ще бъде направена със средства от преотстъпения дивидент за 2015 година, обясни председателят на Общинския съвет. Той допълни, че за ДКЦ ІІІ местният парламент е взел решение и за увеличаване капитала на дружеството в размер на 10 000 лв. Средствата са за закупуване на нов трансдюсер на ехокардиографа поради повреда на стария. Без въпросната апаратура се блокира диагностичната дейност на кардиологичния кабинет към ДКЦ-то.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...