Акценти
Начало / Спорт / Домакинска загуба на „Спартак” от „Лукойл Академик”

Домакинска загуба на „Спартак” от „Лукойл Академик”

Спартак-Лукойл

С петима нови състезатели стартира отборът на „Спартак” – Плевен в първия си домакински мач от Националната баскетболна лига. Двубоят в зала „Балканстрой” беше срещу състава на „Лукойл Академик”. Очаквано възпитаниците на Цветан Антов загубиха от шампионите. Краят на мача дойде при 74:101 в полза на гостите. В двубоя Антов използва новите си попълнения – двамата чужденци Алвин Етилопи, който пристигна в Плевен от Франция и американецът Джеймс Анакриън. В четирите части играха и привлеченият от „Берое” – Стара Загора Васил Александров и дошлият от „Спартак-Капитол” Михаил Танев. В игра не влезе само Ивайло Вучков.

Мачът имаше две лица. До полувремето частите бяха идентични. Спартаковци повеждаха, а гостите изравняваха и дръпваха напред в резултата, което правеше „синьо-белите” догонващи. В края на първата част те отстояха на точка от противника си – 23:24, а на полувремето водеха с преднина от една точка – 49:48.

След почивката гостите показаха, че са по-класния тим на терена и дръпнаха напред в резултата. Това стана не и безСпатак Лукойл Академик помощта на съдийската бригада, а за протест треньорът на „Спартак” отнесе и техническо нарушение. След 30 минути игра статистиката показа, че плевенчани са реализирали  62 точки срещу 79 за гостите.

В последната четвърт натискът на отбора на „Лукойл Академик” продължи до самия край, а плевенчани не успяха да противодействат на атаките на гостите.

Най-резултатен за „Спартак” – Плевен в този мач бе Джеймс Анакриън, а за отбора на „Лукойл Академик” – Аландо Тъкър.

В следващия кръг отборът на „Спартак” – Плевен ще е гост на „Черноморец” в Бургас, а на 16 ноември ще посрещне „Берое” – Стара Загора.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...