Акценти
Начало / Любопитно / Догодина няма да има дълги ваканции по празниците

Догодина няма да има дълги ваканции по празниците

Официалните празнични дни в календара за 2017 г. са ситуирани така, че не позволяват сливане за дълги почивки. Единствено по Коледа и Нова година има възможност за сливане, като работните 27, 28 и 29 декември се вземат като отпуска и се удължи почивката от 23 декември 2017 г. до 1 януари 2018 г.

Трети март през следващата година е в петък – така че пак ще се съберат три почивни дни, макар два от тях да са събота и неделя.

Четири са почивните дни за Великден – от Разпети петък до Велики понеделник. През 2017 г. Великден е на 17 април и няма шанс за комбиниране с почивката нито за 1 май, нито за 6 май.

Успокоението е, че 1 май е в понеделник и ще имаме още един дълъг уикенд. Гергьовден обаче е в събота.  24 май е в средата на седмицата – сряда, така че остава самотен почивен ден.

За двата септемврийски празника – Съединението и Независимостта, също няма да има възможност за дълга почивка. Денят на Съединението – 6 септември, е в сряда. По-добре са нещата за Деня на независимостта – 22 септември, който се пада в петък, и отново ще има възможност за дълъг уикенд.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...