Акценти
Начало / Последни новини / Добро представяне на Цветан Сирашки и Иво Илиев в Иран

Добро представяне на Цветан Сирашки и Иво Илиев в Иран

Поредно силно участие на борците в класическия стил от плевенския клуб Изобор – Цветан Сирашки и Иво Илиев. Възпитаниците на треньорите Петър Антов и Момчил Сирашки бяха част от националния отбор на България в престижния международен турнир „Ядегар Имам куп“ за кадети в Ком /Иран/. Традиционното състезание бе отборно и сред 18-те тима бяха и тези от световния елит в този спорт. То бе част от подготовката за предстоящото европейско първенство в Сараево от 25 до 30 юли. Българите се класираха девети.

Цветан беше представителя на нашия състав в категорията до 54 кг, а Иво в следващата – 58 кг. Първият съперник на България бе Армения. Кошмарно начало за Сирашки – противника му го надви, залагайки на грубостта, като му счупи три зъба. Иво пък се справи с арменеца в неговата категория. Като цяло обаче българския тим загуби с 4:6. Последва безапелационен успех – 9:1 над Италия, за който Сирашки и Илиев помогнаха с победите си. В третия двубой съперник бе единия състав на домакините. Цветан победи своя опонент, но Иво не успя. За крайното 6:4 за Иран помогнаха и съдиите. В последна си среща родните борци спечелиха със 7:3 срещу другия отбор на Иран, като двамата плевенчани надвиха съперниците си. Най-добре от борците ни се представи Никълъс Сулев (63 кг), който единствен не допусна поражение и в четирите двубоя.

„Доволни сме от Цецо и Иво, тъй като премериха сили с борци от водещите световни школи. Очаквахме силно представяне от тях, защото са добре подготвени. В последния етап от лагера обаче трябва да се отстранят някои грешки за да са конкурентноспособни на европейското и световното първенство“, коментира Момчил Сирашки.

Утре в Самоков започва заключителния 20-дневен лагер преди континенталния шампионат. В него освен Цветан и Иво ще участват и техните съотборници и подгласници в категориите им – Николай Дзезов (54 кг) и Борислав Симеонов (58 кг).

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...