Начало / Последни новини / Добро представяне за двата отбора на СКШ „Плевен ХХІ” в Държавното отборно по шах

Добро представяне за двата отбора на СКШ „Плевен ХХІ” в Държавното отборно по шах

Отборът на момичетата на СКШ „Плевен ХХІ” се класира на четвърто място на Държавното отборно първенство за момичета и момчета до 12 г., което се проведе  от 31 август до 4 септември в кк „Златни пясъци”. Първи е отборът на Пловдив с 10 т. С най-добро представяне от плевенските момичета е Любомира Ленкова на втора дъска с 4т от 6 възможни. Нора Рашева беше най-малката участничка от всички отбори и спечели 3 от партиите си.

Отборът на момчетата се класира пети с 8 спечелени точки. При момчетата най-успешно се представи Валентин Митев на първа дъска с 5,5 от 7 възможни. Пламен Василев на четвърта дъска беше дебютант в отбора и допринесе с 4 точки. Тук очаквано шампиони са Бургас с 14 т..

„Това е нормално класиране за двата ни отбора, като се има предвид, че момичетата и момчетата ни са по-малки от другите играчи в групите. Средната възраст на момичетата ни е 9 г., а на момчетата – 10 г. Те трябваше да играят срещу 12-годишни”, коментира класирането на двата отбора треньорът им мс Христинка Илиева.

 

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...