Акценти
Начало / Общество / Доброволци на ДНЕС ще агитират плевенчани да гласуват на референдума

Доброволци на ДНЕС ще агитират плевенчани да гласуват на референдума

3 000 доброволци на гражданско движение ДНЕС в цялата страна ще агитират и призовават гражданите да гласуват активно и по съвест на предстоящия референдум. Петима от тях ще се включат в инициативата в община Плевен. Доброволците ще обикалят по домовете на хората и ще им помагат чрез раздаване на брошури максимално информирано да направят своя избор.

Според членовете на движенето, похвално е, че повече от две десетилетия след началото на демократичните реформи у нас най-сетне българските граждани ще имат възможност да изразят позицията си чрез пряко допитване. „Проблемът е, че след като „пропуснаха“ да ни попитат за затварянето на реактори в АЕЦ „Козлодуй“, за членството в НАТО и ЕС и за ред други неща, сега политиците решиха да прехвърлят върху нас отговорността за решението на такъв тежък въпрос, какъвто е строителството на нова ядрена централа. За това трябва да се гласува”, са на мнение от ръководството на ДНЕС.

Те са категорични, че като гражданско, политически неангажирано движение, няма да се ангажират с позиция „за“ или „против“ изграждането на втора ядрена централа, а ще оставят решението на съвестта и свободната воля на българските граждани.

Движението настоява и за нов Закон за референдумите като ще внесе своите предложения до пролетта.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...