Начало / Общество / Дни на руския език ще се състоят в Плевен, София и Русе

Дни на руския език ще се състоят в Плевен, София и Русе

флаг - Русия

Дни на руския език в България ще се състоят в Плевен, София и Русе от 19 до 24 септември, информират от Гимназията с преподаване на чужди езици в града.
В рамките на празничните мероприятия изтъкнати представители на съвременната руска култура ще провеждат майсторски класове, открити уроци и методически семинари за българските си колеги и деца, изучаващи руски език. На срещата с читатели интересуващите се ще могат да се запознаят и да поговорите за руска литература със заслужилия професор на Московския държавен университет, члена на Съюза на руските писатели Владимир Елистратов. В деня на тържественото закриване малките любители на руския език ще участват в конкурс за четци и викторина, на които ще се връчват паметни сувенири.
Дните на руския език са станали ежегодно ярко събитие в много държави по света, а тази година събитието ще стане факти и в България.
Подготовката и организацията на Дните на руския език за руските съотечественици и чуждестранните граждани се осъществяват от „Консалтинговая группа
Лекич и Ко” съвместно с Центъра за международно образование към Московския държавен университет М. В. Ломоносов, с подкрепата на Руския културно-информационен център в София.

Прочетете също:

Удължен е срокът за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд – Плевен

Общински съвет – Плевен, взе решение да бъдат удължени сроковете по обявените допълнителни процедури за ...