Начало / Здравеопазване / Дни на репродуктивната медицина събират в Плевен специалисти от цялата страна

Дни на репродуктивната медицина събират в Плевен специалисти от цялата страна

За седми път Плевен ще е домакин на Дни на репродуктивната медицина. Те са продължение на традиционните Плевенски имунологични дни. Тази година темата на срещата в Плевен е “Репродуктивна медицина 2017 — противоречия и консенсус”.

Целта на седмото издание на Плевенските дни е да дискутираме съвременните постижения и противоречия във фундаменталните и практически аспекти на репродуктивните неуспехи, обединявайки в един форум специалисти от различни области на репродуктивната медицина: акушерство и гинекология, репродуктивна имунология, репродуктивна ендокринология, медицинска генетика, андрология, ембриология, неонатология и репродуктивна психология, каза доц. д-р Емилияна Конова, която е председател на организационния комитет за събитието

Над 200 са до този момент регистрираните участници във форума, в който са включени 10 научни сесии. Голям интерес има проявен от студентите на Медицински ,ниверситет – Плевен. Ще бъдат представени 22 пленарни доклада, 20 научни съобщения и 15 постера от 40 лектори от цяла България.

За първи път тази година ще има сесия по „Медицинско право”, в рамките на която доклад ще направи проф. Дарина Захариева. На работната среща ще бъде представен и новият учебник по медицинско право, чийто автор е проф. Галина Зиновиева. Предвидена е също дискусия на тема „Ние питаме, юристите отговарят”, за да обсъдим юридически проблеми от клиничната практика, касаещи съществуващата правна уредба в Република България, акцентира доц. Конова.

Научният форум се провежда под патронажа на проф. д-р Славчо Томо – ректор на Медицински университет — Плевен, и Българската асоциация по клинична имунология, с председател проф. д-р Елисавета Наумова, д.м.н.

В Дните на имунологията, които ще са от 28 до 30 април, ще се бъде отбелязан Международния ден на имунологията – 29 април, както и 10 годишнината от създаването на Медицински център „Клиничен институт за репродуктивна медицина“ – Плевен.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...