Начало / Общество / Днес ще се радваме на слънчево време

Днес ще се радваме на слънчево време

Днес ще бъде предимно слънчево. Главно след обяд ще има временни увеличения на облачността, но без валеж. Ще духа слаб, в Югоизточна България – до умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури между 27° и 32°, в София около 27°.

За Плевен днес синоптиците прогнозират, че максималните температури ще са около 30 градуса, а минималните около 17, информират от Националния институт по метеорология и хидрология – БАН. Атмосферното ще бъде близко до средното за септември и през деня ще се задържи почти без промяна.

Над планините ще бъде предимно слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността, но без валеж. Ще духа до умерен североизточен вятър, който след обяд ще отслабне. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 20°, на 2000 метра – около 13°.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Около и след обяд ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха 25°-27°, температурата на морската вода е около 24°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...