Акценти
Начало / Политика / Днес членове на партии и коалиции взеха решение за състава на РИК – Плевен

Днес членове на партии и коалиции взеха решение за състава на РИК – Плевен

По покана на Областния управител на Плевен Ралица Добрева днес в  14.00 часа в заседателната зала на Областна администрация се проведоха консултации за сформиране на РИК за произвеждане на избори за президент и вицепрезидент и национален референдум на шести ноември 2016 година.

На консултациите присъстваха представители на всички парламентарно представени партии и коалиции  – ГЕРБ, БСП лява България, ДПС, Реформаторски блок, Патриотичен фронт, България без цензура, АТАКА И АБВ.

Общата численост на Районната избирателна комисия – Плевен се състои от 13 членове. В нея разпределението по квоти е както следва четирима представители на ПП ГЕРБ, по двама от  коалиция „БСП лява България” и партия ДПС , а коалициите „Реформаторски блок”,  „Патриотичен фронт”, „България без цензура”, АБВ и  партия  АТАКА  имат по един свой представител в РИК – Плевен.

По време на консултациите бе постигнато съгласие и взето решение за състава на РИК – Плевен, която ще бъде председателствана от Ярослав Димитров от ПП ГЕРБ. Заместник – председателските места ще бъдат заети от Кръстьо Крачунов от коалиция „БСП лява България” и Николинка Добрева от партия Атака. За секретар на РИК – Плевен бе подкрепена кандидатурата на ДПС – Василка Митева. Членове на РИК – Плевен за произвеждане на избори за президент и вицепрезидент и национален референдум са както следва:

ПП ГЕРБ – Анатолий Манолов, Евгения Станева и Евгения Миланова – Аршинкова

Коалиция „БСП лява България” – Моника Чочева

ПП ДПС – Айгюл Хасанова

Коалиция „Реформаторски блок” – Марсел Моисеев

Коалиция „Патриотичен фронт” – Илиян Йончев

Коалиция „България без цензура” – Красимир Данков

Коалиция АБВ – Красимир Иванов

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...