Начало / Образование / Днес последна възможност за подаване на заявления за явяване на НВО по чужд език

Днес последна възможност за подаване на заявления за явяване на НВО по чужд език

На 5 юни изтича срокът, в който седмокласниците, желаещи да сеявят на изпит от НВО по чужд език могат да подадат заявление за това. Това е крайният срок за подаване на заявление за полагане на изпит за проверка на способностите по музика, спорт или изобразително изкуство (подават се от учениците, които желаят да кандидатстват за паралелки по държавния план-прием в неспециализираните училища, в които единият от балообразуващите елементи е резултатът от изпита за проверка на способностите по определен предмет).

 В област Плевен ще се провеждат изпити за проверка способностите по музика и по спорт. Учениците могат да заявят полагане на изпит за проверка на способностите и по изобразително изкуство, като в този случай заявлението, след предаване от директора в РУО – Плевен, по служебен път ще бъде изпратено в най-близкото РУО, където ще се организира провеждането на този изпит.

Заявленията са по образец, утвърден от МОН и се подават в училището, където ученикът се обучава.

За НВО по български език и литература и по математика заявления не се подават, напомнят от РУО – Плевен.

Изпитите от национално външно оценяване (НВО) в VII клас ще се проведат от 17 до 21 юни.

Първият изпит – по български език и литература е на 17 юни, на 19 юни е изпитът по математика, а на 21 юни по чужд език (по желание на ученика). Началото на всички изпити е от 9 часа.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...