Акценти
Начало / Култура / Днес Иван Звездев готви  на живо банатско ястие в Асеново

Днес Иван Звездев готви  на живо банатско ястие в Асеново

Кулинарната звезда Иван Звездев днес за първи път ще готви на живо банатско ястие. Това ще стане по време на Петия международен кулинарно-фолклорен фестивал „Банатски вкусотии – традициите на моето село”, който започва днес в село Асеново, Никополска община.

Над 250 участници от цялата страна ще предложат на гостите на фестивала да се насладят на повече от 90 традиционни ястия от 22 населени места. Сред участниците са и гости от Румъния, Испания, Италия. Участниците ще се представят в различните изложби и на откритата сцена, където фолклорната програма ще е над 2 часа.

 10 човека ще се осмелят да се състезават за приза „Майстор на банатското ястие” в конкурса „Аз приготвих банатско ястие”, а 6 смелчаци ще премерят сили в открито състезание за приза „Баш майстор на банатското ястие” в конкурса „Вече приготвям банатски вкусотии”. А Иван Звездев, който е почетен председател на журито, ще готви заедно със секретаря на местното читалище Мария Иванова.

Пъстри носии, много вкусотии и фолклорни ритми ще оживят обновеният площад в село Асеново. Началото е от 8 часа, а официалното откриване е в 9 часа. Фестивалът се организира от НЧ „Петър Парчевич – 1927” с подкрепата на Община Никопол, Кметство село Асеново и много други местни меценати.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...