Начало / Общество / Днес е Международният ден на приятелството

Днес е Международният ден на приятелството

На 9 юни отбелязваме Международния ден на приятелството, обявен от Общото събрание на ООН. Идеята на Световната организация за стимулиране на дружбата между индивидите и народите не е случайна. Приятелството е благородното и спояващо чувство, способно да хвърли траен мост между държавите и различните култури за изграждането на един мирен и по-добър свят.

Ето как едно момиче в 8 клас определя истинското приятелство:

„А кой всъщност е нашият най – добър приятел? Човекът, който се откроява от другите със своите материални възможности, онзи, който е богат? Не! Приятелството не се купува! То се подарява!

И приятел ти е не онзи, който ти подарява скъпи подаръци, а този, който ти дава рамо, на което да излееш мъката си. Обикновено най-добри приятели стават хора, които се познават от по – дълго време, защото знаем, че: „Всичко е хубаво, когато е ново. Само приятелството е хубаво, когато е старо!”

Приятелството не значи просто събиране заедно, излизане, забавление. Приятелството е подкрепа. Когато имаш приятел знаеш, че дори и да изгубиш всичко, там, някъде от мрака винаги ще има една протегната ръка за теб, която ще ти помогне отново да стъпиш на крака след голяма загуба.”

Търсете тези истински приятели и ги ценете!

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...