Акценти
Начало / Общество / „Дияна експрес“ и „Гъмзата брас шоу“ свирят за празника на Никопол

„Дияна експрес“ и „Гъмзата брас шоу“ свирят за празника на Никопол

Под мотото „Никопол – традиция и съвременност” ще преминат тази година честванията по повод празника на град Никопол. Програмата за тържествата ще започне на 12 август сутринта с  детско парти и детско шоу на централния площад. Официалното откриване на Празника на града с ритуал по издигане на знамето на Община Никопол ще е в 20.45 ч. След слово на кмета на Никопол – д-р Валрий Желязков, е предвидена празнична заря.

За доброто настроение на гражданите и гостите на крайдунавския град е концертната програма с участието на дует „Шик” и рок група „Диана Експрес”.

На 13 август, събота, в празничната програма е предвиден традиционният турнир по волейбол, чиято първа част ще започне в 9 часа  в село Асеново. Акцент в този ден ще е Шестият международен кулинарно-фолклорен фестивал „Банатски вкусотии — традициите на моето село”, който се провежда в село Асеново.

Вечерта на централния площад в Никопол от 20 часа е концертът на „Гъмзата брас шоу“.

В неделния ден са предвидени три спортни прояви – велообиколка на Никопол, втората част на турнира по плажен волейбол. Традиционното преплуване на река Дунав и плувния маратон ще започнат в 11.30 часа.

Празничната програма ще завърши с емоциите на футболна среща, която ще се проведе от 18 часа на градския стадион.

Пълната програма на празника можете да видите ТУК.

Снимка: Шоуто на Слави

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...