Акценти
Начало / Здравеопазване / Дискутират здравословното хранене на децата на форум за родители

Дискутират здравословното хранене на децата на форум за родители

Здравословното хранене на малчуганите е тема на поредната дискусионна среща от образователния форум “Училище зародители” в НУ “Христо Ботев” в Плевен. Инициативата стартира през есента на миналата година, идеята е да се помогне за успешното усвояване на ефективни родителски умения и полагане на основите на позитивно родителство, поясни директорът на училището Цветелин Горанов.

Срещата започва от 17.45 часа на 31 януари в сградата на плевенското школо, родителите ще имат възможност да зададат своите въпроси към диетолога доктор Цветан Димитров. Гости на срещата ще са представители на РИО Плевен, Община Плевен, медицински лица към училището.

Според специалистите, навиците за здравословно хранене се формират още през детските години и основна е ролята на родителите. По последни данни, все повече съвременните деца предпочитат белия хляб, бисквитите, сладките закуски, картофите, чипса, шоколада и газираните напитки – всички тези храни се предлагат по пътя от училище до дома. От септември в НУ “Христо Ботев” в Плевен функционира и трапезария, в която децата обядват с топла и здравословна храна.

Ако искаме нашите деца да бъдат добри ученици, да бъдат здрави, наша отговорност и задължение е да ги научим да се хранят здравословно, е категоричен директорът Цветелин Горанов.

На единствения по рода си форум за родители в Плевен, досега бяха разгледани темите за адаптацията на първокласниците, подготовката на 6-годишните за училище, развитието на емоционалната интелигентност на малчуганите, как да ги предпазим от насилие и др.

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...