Акценти
Начало / Политика / Димитър Делчев: Само обединени можем да се преборим отново за демокрация

Димитър Делчев: Само обединени можем да се преборим отново за демокрация

Само обединени можем да се преборим отново за демокрация. Трябва да има незабавна промяна на модела на управление на страната, а единствените, които могат да го постигнат са демократичните хора. Това заяви в Плевен Димитър Делчев, председател на „Движение България на гражданите”.

Днес по инициатива на ДБГ в града се събраха представители на всички демократични партии, за да отбележат 29 години от падането на комунизма у нас.

Председателят на ДБГ подчерта, че липсата на истинска парламентарна опозиция води до деградация на демократичните ценности. Хората нямат усещане, че има истинска справедливост. И ГЕРБ, и БСП подкрепят настоящия модел, при който демокрацията бива подменена с фалшиви ценности и еднолично управление, както на държавно ниво, така и на общинско, каза още  Делчев на среща по-късно с представители на десни партии .

Те се обединиха около необходимостта за общи действия за постигане на общите цели за възстановяване на демократичните принципи у нас.

По-късно днес започва Националният съвет на „Движение България на гражданите” в Плевен, на който ще бъдат обсъдени подготовката за европейските и местни избори и Бюджет 2019.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...