Начало / Общество / Десницата демонстрира единение днес в Плевен

Десницата демонстрира единение днес в Плевен

Плевен не веднъж е писал урок, който големите политици да прочетат. Надявам се, че той отново ще бъде прочетен и раздвижването в дясното до Коледа може да доведе до добри новини. Това каза днес в Плевен Найден Зеленогорски, зам.-председател на ПП „Движение България на гражданите”.

Днес по инициатива на ДБГ в града се събраха представители на всички демократични партии, сред които БНД, ССД, ДСБ, БЗНС, Да България, СДС, БДФ и др., за да отбележат 29 години от падането на комунизма у нас. Да положат цветя пред паметника „Независима България” бяха също кметът Георг Спартански, местни лидери на десни партии.

„Днес отбелязваме 10 ноември, който е началото на демокрацията, знаков ден. Факт е, че демокрацията не донесе на българското общество това, на което всички се надявахме. Решенията не трябва да закъсняват. Затова смятаме, че трябва да има незабавна промяна на този модел на управление, на това статукво. Да се опитаме  да се преборим за демокрацията, защото, както е казал Рузвелт, свободата не се дава,тя се извоюва. Едно обединение на демократичните хора е необходимо, за да можем да се радваме на демокрация подобна на тази в западните общества”, каза председателят на ДБГ Димитър Делчев, след като положи цветя пред паметника.

Честването на знаковата дата продължи със среща в зала „Гена Димитрова” в Регионалната библиотека. В нея взеха участие представители на десноцентристки партии, кметове на общини и председатели на общински съвети, подкрепени от десницата.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...