Акценти
Начало / Общество / Дизайнерът на Лейди Гага проявил интерес към „Парада на модата“ в Плевен
Снимка: архив ИнфоПлевен

Дизайнерът на Лейди Гага проявил интерес към „Парада на модата“ в Плевен

Самият дизайнер на Лейди Гага е проявил интерес да се включи в „Парада на модата“ в Плевен за следващата година. Това сподели Георги Ангелов, режисьор на модното събитие, по време на пресконференция в клуба на БТА в Плевен. „Парадът на модата“ ще се състои на 28 юни, неделя, от 20.00 часа в театър „Иван Радоев“. Той се провежда под патронажа на кмета на Плевен проф. д-р Димитър Стойков, а поканени да присъстват на него са президентът на Република България Росен Плевнелиев, няколко министри, посланици и други официални лица.
Дреха, пластика, музика и светлина да се обединят в едно е идеята на Георги Ангелов за предстоящото събитие. Той обясни още, че утре се очаква да пристигнат дизайнерите от Испания, които ще вземат участие в юбилейното 60-то издание на Парада. За първи път в историята на „Парада на модата“ в Плевен ще участват освен 10 български водещи дизайнери от София и Варна и двама създатели на мода от Испания. Те ще представят със своите колекции тенденциите в модата за Лято-2016. Проф. Хайме Пикер е преподавател в Академията за мода в Мадрид с участие в световни форуми на модата в Ню Йорк, Милано, Лондон, Мадрид. Драгомир Красимиров е с българско потекло – твори в Испания и е носител на престижни награди за млад дизайнер. В същото време той е и възпитаник на Пикер.
Участие в „Парада на модата“ ще вземе Дизайнерски център „Ариес уникат – Светла Димитрова“, който ще се представи с три колекции. Теодора Кьосева ще се представи с авангардна колекция за дамите и тийнейджърите. Александра Нешкова, възпитаник на Института за висша мода в Милано, ще се включи с изцяло официална колекция от дрехи. На сцената ще бъдат показани и модели на Дизайнерско студио „Модалаб“, което се състои от 5 млади дизайнери. Мария Божилова от София ще се представи със своята пролетна колекция за 2016 година, Яна Панова – с авангардна дамска и мъжка мода. По време на дефилето своя дебют на плевенска сцена ще направи Модно студио „Нера – Ралица Христова“, а бившият модел, участвал многократно в Парада – Рене Емил, този път ще покаже своята колекция от дрехи.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...