Акценти
Начало / Култура / Джаз фестивалът в Плевен завърши със сериозна заявка за следващо издание

Джаз фестивалът в Плевен завърши със сериозна заявка за следващо издание

Снощи в парка на сцената в парка в Регионалния исторически музей бяха последните два концерта от тридневната програма на Първия международен джаз фестивал – Плевен 2017. На сцената излязоха SURBAR LIVE BAND и Венци Благоев квартет.

Запомнящ се финал направи чудесният квартет на завладяващия тромпетист Венци Благоев. С музиката си сгряха публиката Станислав Арабаджиев – роял, Димитър Благоев – китара, Димитър Шанов – контрабас, крехката Невяна Григорова – барабани. Специален гост беше лъчезарната и позитивна Милица Гладнишка, която отново впечатли с невероятния си глас.

Плевен доказа, че е град на джаза не само с публиката си, а и с професионалното включване на Георги Гарнизов.

Джазът е ваксина за младите и радост за старите, Плевен е град на красивата музика, с това послание се обърна към публиката от ценители невероятният Венци Благоев. И ориса джаз фестивала в Плевен да достигне 101-то си издание.

Да подготви публика за следващите издание Благоев се погрижи сам и в преди обедните часове вчера проведе популярните свои занимания от програмата „Джаз за деца“. Музикантите от квартета забавляваха малчуганите близо два часа, въвеждайки ги в тайните на музиката и на джаза, заразявайки ги завинаги с магията на хубавата музика.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...