Акценти
Начало / Общество / Деца от ЦДГ „Бодра смяна“ в Червен бряг се включиха в занятие по пътна безопасност

Деца от ЦДГ „Бодра смяна“ в Червен бряг се включиха в занятие по пътна безопасност

Деца от целодневна детска градина „Бодра смяна“ в Червен бряг се включиха в занятие по пътна безопасност, съобщават от пресцентъра на ОДМВР – Плевен. Мероприятието бе организирано от полицейски служители от РУМВР – Червен бряг.

Занятието „Спазвай правилата!” се проведе на открито в детската градина на 27 май. В инициативата, под формата на образователни игри, се разшириха знанията на децата за безопасно поведение на пътя – начините за пресичане на улици и кръстовища, светофарите, значението на пътните знаци, правилата за придвижване на пешеходци и велосипедисти по улиците.

Акцентирано беше и на играта на детски площадки в близост до улици с интензивно движение. Г-н Ивайло Цанов – инспектор „Детска педагогическа стая” и г-н Даниел Дойчев – инспектор „Пътен контрол”, запознаха малчуганите с оборудването на полицейски автомобил. Включиха се децата от всички групи на градината. Вниманието им беше насочено и към други видове опасности, каквито са къпането в неохраняеми водни обекти /реки, канали, язовири/, играта с кибрити, запалки и боравенето с ел. уреди и срещи с непознати за тях лица. В края на мероприятието беше обяснено, че могат да разчитат на полицаите, когато се чувстват застрашени или са в беда.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...