Акценти
Начало / Общество / Деца от Помощното училище разгледаха офиса на тел.112 в Плевен

Деца от Помощното училище разгледаха офиса на тел.112 в Плевен

Група деца от Помощно училище “Петко Р. Славейков” Плевен посетиха офис за спешни повиквания 112 в Плевен, който се намира в сградата на Пожарна безопасност и защита на населението, съобщават от МВР. Инициативата е част от проект „Успех” на Министерство на образованието, младежта и науката – “Да направим училището привлекателно за младите хора”.

Операторите от централата на 112 са обяснили, че всички спешни телефони от края на месец септемри миналата година – на пожарната, на Бърза помощ и полицията, не са закрити, но работата им е поета от телефон 112. Новите технологии са навлезли в оборудването на Плевенската пожарна и децата са видели спасителите в работен режим, разгледали са и автопарка от специализирани автомобили. Огнеборците са разяснили на малчуганите и каква е първоначалната информация, която трябва да бъде съобщена, за да се предприемат необходимите действия.

Дейностите по проекта “Успех” на Министерство на образованието, младежта и науката са свързани с повишаване на безопасността и ограничаването на рисковете за младите хора. Някои от застъпените теми са намаляване на агресията и насилието, трафика на хора, незаконната миграция, наркотрафика.
Ръководител на младежката група е Петя Марчева, учител в Помощно училище “Петко Р. Славейков” Плевен.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...