Акценти
Начало / Икономика / Деца от Плевен се включиха в инициатива на ЧЕЗ

Деца от Плевен се включиха в инициатива на ЧЕЗ

Над 100 ученици от Плевен и София са участвали в образователната програма „За децата и енергията”, която ЧЕЗ проведе в края на 2015 г.

В рамките на програмата служители на ЧЕЗ са провели лекции на тема „Пътят на тока и как той стига до нашите домове”.  По достъпен начин учениците са научили предимствата на професия енергетик и са получили полезни съвети как да се пазят от тока при игра в близост до електрически съоръжения, информират от ЧЕЗ.  Ученици от 5 клас са станали свидетели на демонстрация за оказване на първа помощ на човек, пострадал от електрически ток. Всички деца са получили книжки с полезни съвети за безопасност при употреба на електричество.

12359_ЧЕЗ-деца

Важно е обучението на децата да започва от ранна възраст – от една страна, заради вродената детска любознателност, от друга – за да се научат да използват безопасно електроенергията и да знаят какви са опасностите от неразумното използване на уредите и съоръженията, подчертават от ЧЕЗ.

Образователната програма на ЧЕЗ „За децата и енергията“ е част от корпоративната социална отговорност на компанията. През 2014 г. близо 2700 деца от десет града на територията, обслужвана от ЧЕЗ, са преминали през обучения „Безопасно използване на електроенергията“ и „Енергийна ефективност и разумно използване на електроенергията“.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...