Начало / Крими / Плевенският съд гледа дело за убит 79-годишен от Горни Дъбник заради изведени овце на паша

Плевенският съд гледа дело за убит 79-годишен от Горни Дъбник заради изведени овце на паша

Наказателно дело от общ характер за убийство на възрастен мъж в Горни Дъбник ще разгледа тази седмица Окръжен съд – Плевен. Делото е насрочено за 7 януари от 09:30 часа.
То е образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Плевен против К. М. Т., , живущ в село Горни Дъбник. Той е обвинен в това, че на 18.03.2015г. по непредпазливост е причинил смъртта на 79-годишния  Ц. В. Н., вследствие умишлено нанесена на 4.03.2015г. средна телесна повреда, изразяваща се в черепно-мозъчна травма, довела до разстройство на здравето, временно опасно за живота.

Припомняме, че в полицейския бюлетин от 6 март м.г. бе отразено за подаден сигнал на 5 март 2015 година в РУМВР – Долни Дъбник, който е получен от ЦСМП – Плевен, за приет за лечение пациент – 79-годишен от село Горни Дъбник, с реална опасност за живота и видими следи от побой. От проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че извършители на побоя са двама 19-годишни от село Горни Дъбник. Проверка тогава е изяснила, че възрастният мъж е извел овцете си на паша на стадиона в селото, когато срещнал двамата младежи и между тях е възникнал скандал. Конфликтът е прерастнал в побой. Пострадалият възрастен човек е бил настанел за лечение в сериозно здравословно състояние в Неврохирургическо отделение на Плевенска болница. По-късно той е починал там.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...