Акценти
Начало / Общество / Деца от Байкал участваха във „Водна работилница“

Деца от Байкал участваха във „Водна работилница“

С разнообразни и интересни инициативи и дейности бе отбелязан Световният ден на водата – 22 март, в Общински център за извънучилищни дейности и занимания по интереси в село Байкал.  Организатори на събитието бяха Община Долна Митрополия, Еко клуб „Дунав’ при ОЦИДЗИ, Кметство с. Байкал, СНЦ ЕКО Байкал, Младежки воден парламент, а партньор – Басейнова дирекция „Дунавски район“ – Плевен.

Откриването на празника започна с презентация, предоставена от Басейнова дирекция, във връзка с тазгодишното мото „По-чиста вода, по-добра работа“, съобщават от пресцентъра на Община Долна Митрополия. Основната идея е да се акцентира върху усилията за осигуряване на универсален достъп до прясна вода и да се отговори на предизвикателствата, с които работниците се сблъскват в сектори, свързани с управлението на водите. Децата получиха много информационни материали, осигурени от Басейнова дирекция.

На “Водната работилница” учениците участваха в състезание за най-бързо подреждане на пъзел “Аз обичам Дунав”, представена бе подвижната лаборатория за изследване на речни води на Световната водна асоциация и възможностите за участие на ученици в международния проект-мониторинг.

За пленера по живопис “Нарисувай водата!” всички получиха като подарък от кмета на общината водни боички, с които ще рисуват картини за национални и международни конкурси, свързани с водата.

Снимка: Община Долна Митрополия

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...