Акценти
Начало / Образование / Децата от ЦДГ „Щастливо детство“ рекламираха Плевен в импровизирана детска телевизия

Децата от ЦДГ „Щастливо детство“ рекламираха Плевен в импровизирана детска телевизия

ЦДГ щастливо детство

В импровизираното студио на детска телевизия „Плевен-ТВ“ децата от подготвителна група „Том и Джери“ в новооткрития филиал „Приказен свят“ на ЦДГ №1-„Щастливо детство“ представиха красотата и забележителностите на Плевен, актуални новини от града ни и реклама.

Това се случи в рамките на открита практика на тема „Плевен – град на детските ми дни, посети и обикни!“, а реализацията й бе по програма“Нашият град“ на Джуниър Ачийвмънт България. Педагогическата ситуация е част от инициативите в рамките на Осмата научно-практическа конференция по предучилищно образование „Водим бъдещето за ръка“, чийто домакин е нашият град.

Децата от група „Том и Джери“, под ръководството  на старши учител Грета Христова, запознаха присъстващите с функциите и значението на рекламата за бизнеса. На гостите бяха подарени сувенири и рекламни материали с цел популяризиране и развитие на туристическия бизнес и просперитета на родния град.

Като педагогическа иновация бе осъществена Skype-връзка с деца от ОДЗ“Зора“-Червен бряг, подреждане на електронни пъзели и публикуване онлайн снимки от събитието в реално време , както и преглед на харесванията във Facebook- страницата на групата.

 ЦДГ Щастливо детство

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...