Акценти
Начало / Култура / Децата от библиотеката: Мишката няма да изяде книжката

Децата от библиотеката: Мишката няма да изяде книжката

 деца  библиотека

Мишката няма да изяде книжката, категорични бяха участниците в Дискусионно студио „Четящите деца и модерната библиотека”, което се проведе днес в Регионалната библиотека „Христо Смирненски”. Малчуганите на различни възрасти бяха разделени в три отбора: „Знам”, „Мога” и „Чета”. Всеки от тях сподели мнението си по темите ще изместят ли съвременните технологии книгата на хартиен носител, какво е бъдещето на “добрата стара книга” , мишката ще изяде ли книжката и как би изглеждала библиотеката на бъдещето.

деца библиотека

Участниците в разговора предварително бяха подготвили тезите си, за да ги подкрепят с достатъчно факти. Книгата е незаменима, както и удоволствието от това да се усамотиш с нея в ръка и да четеш, единодушни са децата. Технологиите са важни, но те имат друга роля, книгата може да бъде и приятел, който да прегърнеш, заяви една от по-малките участнички в разговора.

деца библиотека

Парламентарна комисия имаше за задача да изслуша мненията на отборите и да оцени тезите им.

деца библиотека

Дискусията беше в рамките на инициативата „През юли в Игротеката – весел кът на книги, изкуства и приятелства” на РБ ”Хр. Смирненски”.

деца библиотека

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...