Акценти
Начало / Спорт / Децата на „Спартак“ се класираха за 1/8-финалите на републиканското

Децата на „Спартак“ се класираха за 1/8-финалите на републиканското

На различни полюси беше настроението в лагерите на детския и юношеския тим на Спартак (Плевен) след изиграванетофутболист на мачовете от баражите, които се състояха на неутралния терен на стадион „Христо Ботев“ в Луковит. Младшата възраст на „синьо-белите“ трябваше да преглътнат горчивия хап на отпадането, след като загубиха решителния плейоф по пътя към Елитната U17 група. След загубата с 0:1 от Ботев Враца младшата на Спартак се прости с надеждите за елита и през следващия сезон ще играе отново в зоналната група.

В същото време детският отбор на плевенския тим се представи много убедително в баража за класиране за 1/8-финалите на републиканското първенство. В мач, който се игра също на стадиона в град Луковит момчетата на Красимир Гъдулков просто разнищиха съперниците си от Монтана, като ги победиха с 4:0. Децата, родени през 1999 г., имаха пълно надмощие и напълно заслужено продължават напред. Малките спартаковци с този успех влизат в стадия на елиминациите, които ще бъдат в два мача на разменено гостуване.

След изиграването на осмина и четвъртфиналите се сформира финална четворка от четирите най-силни детски отбора в България,които ще определят новия шампион на страната в тази възрастова група.

Източник:plevensport.eu

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...