Акценти
Начало / Култура / Детската вокална формация „Арлекино“ търси финансова помощ от Общината

Детската вокална формация „Арлекино“ търси финансова помощ от Общината

Отворено писмо с искане за финансова подкрепа изпрати художественият ръководител на Детска вокална формация „Арлекино” при читалище „Съгласие” – гр. Плевен Виолета Боянова до кмета на Община Плевен проф. д-р Димитър Стойков и председателя на Общинския съвет в Плевен Дарин Ангелов. В писмото, подписано от родители, Виолета Боянова се обръща с молба за финансова подкрепа за реализация на предстоящите творчески проекти на детската вокална формация. Ръководителят пояснява, че през новия творчески сезон предвиждат създаването на детски мюзикъл, по който вече се работи. Планирано е да стартира Детски фестивал за вокални групи, чийто домакин да е „Арлекино”. Предстои и представяне на вокалната формация по Българската национална телевизия, както и нов конкурс за попълнения на Формацията във възрастовата група от 5-ти клас нагоре.
„Разполагаме с целия ресурс от професионалисти, с които да създадем всички необходими творчески условия за изява и развитие на талантливите деца на Плевен. Без финансовата помощ на местната власт обаче всички идеи за музикални проекти ще бъдат реализирани много трудно“, пише още в писмото.
Детска вокална формация „Арлекино” се роди на 16 февруари 2015 г и за краткия си път до тук успя да създаде богат и стилово разнообразен репертоар. За формацията има и специално написана песен – „Дайте ни време”, по музика на Ивайло Атанасов, текст на Силвия Захариева и аранжимент на Максим Горанов. С нея е заявено участие в Европейския музикален фестивал „Златни искри”, който ще се проведе в края на месец юни 2015 г в град Варна.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...