Начало / Общество / Изложбата “България – атрактивна туристическа дестинация” ще посреща туристите на летищата във Варна и Бургас

Изложбата “България – атрактивна туристическа дестинация” ще посреща туристите на летищата във Варна и Бургас

Пътуващата фото изложба “България – атрактивна туристическа дестинация” на Регионален бизнес център Плевен ще посрещне над милион гости пристигащи през летен сезон на летищата Бургас и Варна. Изложбата гостува на Летище Бургас за втора поредна година, а следваща спирка за четвърта поредна година е Летище Варна.
Български и чуждестранни пасажери на пристигащите през лятото полети на летища Бургас и Варна, ще бъдат посрещнати от снимките, включени в изложбата. Те ще могат да се полюбуват и насладят на красивите кътчета от нашата страна запечатани в снимките. Това е една по-различна форма за популяризиране на туристическите атракции, природните ни забележителности, бит и култура.
Регионален бизнес център Плевен организира и реализира онлайн фотоконкурса „България – атрактивна туристическа дестинация” от самото му създаване. Идеята за фото конкурса се заражда през 2008 година, а самият конкурс се организира и реализира през 2009 г. като регионален. По мненията и препоръките на участниците в него, през 2010 година се разширява териториалния и тематичен обхват и от регионален, прерасва в национален с международно участие. Замисълът за ежегодното му провеждане е чрез фотографиите на българските и чуждестранни граждани да се представят туристическите забележителности на България. Различният поглед върху заобикалящото ни ще допринесе за откривано на нови идеи и начини за развитие на иновативни и атрактивни туристически продукти, обекти и направления.
Целта на ежегодните онлайн фотоконкурси е да се приобщи всеки любител или професионалист, който иска чрез фотосите си да покаже природни, културни и исторически богатства на България. Използвайки възможностите на глобалното интернет пространство се разкриват нови възможности за развитието на туризма в страната ни.
Всеки имат шанс да се включи в онлайн фотоконкурса “България – атрактивна туристическа дестинация”, като до 9 септември 2015 год. изпрати снимки на любимо място, обичаи, бит, културни и исторически забележителности на страницата на фотоконкурса www.phototourismbg.com. На сайта всеки желаещ може да открие регламента, правилата и формуляра за участие и във двата фотоконкурса. Те са на български, английски, немски и руски език.
Всички снимки, свързани с атрактивните и интересни мигове, които сте заснети и които отговарят на техническите и тематични изисквания на фото конкурса, ще бъдат публикувани.

пътуваща изложба 1

Снимка: Цветан Христев

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...