Акценти
Начало / Спорт / Стотици се включиха в Деня на ходенето

Стотици се включиха в Деня на ходенето

Стотици плевенчани на различна възраст се включиха в днешния Световен ден на ходенето, който се отбелязва за 20-ти пореден път в България. Тази година Плевен беше избран за символичен домакин на това юбилейно издание на световната инциатива.

Старт на Денят на ходенето даде  временно изпълняващият длъжността кмет на Община Плевен – Алексей Зелов. Преди това той поздрави всички участници и ги призова все по-често да предпочитат да ходят пеша, защото това е здраве и добро самочувствие. С призив да оставим колите и обществения транспорт и да се придвижваме пеша изпрати към участниците с поздравителното си писмо и министърът на спорта Свилен Нейков.

Преди деца и възрастни да извървят маршрута от началото на парк Кайлъка до хотел „Кайлъка” от името на Община Плевен бяха връчени благодарствени плакети на изтъкнати спортни деятели и спортисти. А Асоциация „Спорт за всички”, която е организатор на проявата, отличи с плакет Община Плевен за доброто сътрудничество и партньорство в организирането на Деня на ходенето.

Включилите се активно в инициативата участваха в томбола с много награди, осигурени от Асоциация „Спорт за всички” и Община Плевен. Голямата награда беше велосипед.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...