Начало / Икономика / Десетки обсадиха Областна администрация – този път заради трудова борса

Десетки обсадиха Областна администрация – този път заради трудова борса

трудова борса

За девети път Бюрото по труда в Плевен организира трудова борса. Срещата между работодатели и безработни се състоя в атриума в сградата на Областна администрация. Много преди началото на трудовата борса  входът  на Областта беше буквално обсаден от хората, дошли с надежда да си намерят работа.

Между тях имаше не малък брой на хора пред пенсионна възраст, които споделиха, че са изгубили всякаква надежда да си намерят работа. Мъж на 60 години разказа, че е безработен от 2009 г. Има квалификации, има натрупан трудов опит и умения, но заради възрастта му не  го предпочитат пред други, по-млади кандидати. „Преди имаше програми, но сега не са стартирали и няма как да си намеря работа”, каза мъжът.

трудова борса

През септември- октомври очакваме да стартира Оперативна програма „Човешки ресурси”, която ще даде шанс на много хора да започнат работа, уточни  директорът на Бюрото по труда в Плевен – Бойко Тодоров.

В момемнта вървят две  програми – Оперативна програма „От социални помощи към заетост” и Национална програма „Сигурност”. По тях може да бъде осигурена работа на близо 300 безработни в област Плевен.

Проблемът, който срещаме и става все по-сериозен е, че липсва квалифицирана работна ръка, акцентира Бойко Тодоров

Бойко Тодоров бюро по труда

трудова борса

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...