Акценти
Начало / Общество / Десетки нетърпеливи малчугани посрещнаха Дядо Коледа на гарата в Плевен (снимки)

Десетки нетърпеливи малчугани посрещнаха Дядо Коледа на гарата в Плевен (снимки)

Точно в 13.15 часа с влак от София на гарата в Плевен пристигна Дядо Коледа. Белобрадият старец пристигна със специален вагон на БДЖ, който беше празнично украсен от сръчните ръце на деца в неравностойно положение.  Под радостните викове на децата Дядо Коледа слезе от влака, носейки на гърба си тежкия чувал. Бързо беше заобиколен от децата, които искаха да се докоснат до добрия дядо и да си направят снимка за спомен с него.

С усмивка Дядо Коледа пожела на децата да са здрави и послушни, след което отиде на специално подготвената среща с деца от социалните институции в Плевен, Пордим и с. Мечка. Той зарадва малчуганите с различни лакомства и подаръци.

IMG_6511дядо коледа

Инициативата за срещата на децата в неравностойно положение с Дядо Коледа е на Националното сдружение на сираците в България, но за първа година тя е подкрепена от Холдинг БДЖ, обясни Слави Михайлов, председател на сдружението. След Плевен, добрият старец ще се отправи към социалните домове в малките населени места, за да достави радост на децата там. Навсякъде ще занесе пълни чували с подаръци, закупени със средства на дарители и благотворителни акции на сдружението.

IMG_6535дядо коледа

IMG_6507Дядо Коледа

IMG_6513дядо коледа

IMG_6515дядо коледа

IMG_6524дядо коледа

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...