Акценти
Начало / Общество / Депутатът Румен Петков сигнализира за непочистени пътища

Депутатът Румен Петков сигнализира за непочистени пътища

„В изборния ден, пътната обстановка отново е усложнена. За пореден път институциите, ангажирани със снегопочистването по пътищата не си свършиха работа”, това съобщи депутатът от Коалиция за България Румен Петков в имейл до медиите днес.

Към него той е прикачил снимки с коментар, че северното направление отново е останало  непочистено. Изпратените снимки са от 12 ч. по трасето Плевен – Белене – Никопол, се уточнява в имейла.

Най-вероятно г-н Петков има халюцинации. По друг начин просто аз не мога да си обясня коментарите и заключенията, които прави, коментира  министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, цитирана от агенция „Фокус“.

По думите й – всички пътища в област Плевен са почистени, в ситуационния център на Агенция „Пътна инфраструктура” до последния момент информацията, която има, е че няма нито един сигнал за бедстващи хора, за проблеми по пътищата или непочистени пътища. Единственият сигнал, който е получен, е за третокласен път при Българене, който е в ремонт и не е основен път. Това е единственият, но за него е обявено, че е в ремонт и е нормално да не е в добро състояние, като качество на пътя. Всички други пътища са на асфалт, каза Павлова.

Само по направлението София – Плевен и Плевене – Белене – Никопол – Българене работят 36 машини. Следим ги с джи пи ес, имаме снимки. Това е още един аргумент в посока на това, че той си търси оправдания, още малко ще каже и, че правим магии, за да вали сняг. Не съм станала магьосница, сняг не съм поръчвала, каза Лиляна Павлова, цитирана от агенция „Фокус“.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...