Акценти
Начало / Общество / Член на секционна комисия в Кнежа почина, активността в Плевенска област – 14.55%

Член на секционна комисия в Кнежа почина, активността в Плевенска област – 14.55%

Член на секция 7 в Кнежа е починал по време на днешното гласуване на референдума, съобщи Евгения Миланова, председател на РИК Плевен. На жената внезапно й е прилошало и до идване на лекарска помощ тя е починала. На място веднага е извикана полиция, секцията е била затворена до пристигане на личния лекар, който е констатирал смъртта и е издал смъртен акт. След това секцията е отворена, комисията e попълнена с друг член и работата е продължила.

14.55% е активността в Плевенска област към 13.00 часа, което значи, че до урните са отишли 37 979 от имащите право на глас. Община Белене запазва първата си позиция с 38.80% гласували, следвана отново от Никопол с 24.32%. В Плевен вота си са упражнили 13.36%.

На територията на област Плевен е издадено само едно удостоверение за гласуване на друго място и то е на член на РИК Плевен. Нарушения няма, жалби и сигнали също.

Паралелно преброяване в област Плевен се извършва на няколко места.

„Галъп интернешънъл” и Болкан Бритиш Соушъл Сървис АД в община Плевен имат трима анкетьори в три секции, в община Левски – един. „Алфа рисърч” извършва екзитпол в две секции в община Плевен и по една в Долна Митрополия, Левски и Никопол. „Афис” извършва паралелно преброяване в общините Белене, Плевен, Гулянци и Долни Дъбник.

За да има последствия след референдума, на него в национален мащаб трябва да са гласували не по-малко от   4 353 000 души и половината от тях да са отговорили с „да“ на въпроса. При активност най-малко 20 процента въпросът ще се решава в парламента в срок от 3 месеца.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...