Начало / Политика / Депутатът Владислав Николов: Управляващите да се въздържат от назначения в последния момент

Депутатът Владислав Николов: Управляващите да се въздържат от назначения в последния момент

Владислав Николов

Управляващите да се въздържат от назначения и раздуване на щата в последния момент. Това призова на пресконференция Владислав Николов, народен представител от ГЕРБ – Плевен. По думите му доверието към това правителство е изчерпано и в оставащото му време парламентът трябва да гласува само закони, свързани с ратификации.

Вместо това обаче управляващите избрали ескпресно членовете на Сметната палата, така е приет и Законът за МВР, като целта, според Николов, е била временно изпълняващите ръководни длъжности да заемат за постоянно постовете си и да си назначат „свои хора”.

Депутатът добави, че предстоящото гласуване на Законопроекта за Комисията за защита на конкуренцията и потребителите отново е свързано с назначенията на хора, тъй като сливането на двете комисии предвижда създаване на нова структура.

По повод опитите да се дестабилизира банковата система на страната Николов коментира, че първоначалната криза е на недоверие в правителството, която в по следствие се е прехвърлила върху банките, което е опит да се отклони вниманието на хората от реалните проблеми, смята Николов. Той определи като безсмислени сигналите, които се подават срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов във връзка с изявленията му на тема банки.

Прочетете също:

Как се разпределят мандатите от Плевен в 48 НС

Деветте мандата от област Плевен в 48 НС се разпределят между шест от партиите, преминали ...